Tantvarning

Fick igår en stark ingivelse att jag ville börja sticka, så så fick det bli för första gången sen högstadiet. Behöver nåt att koppla av tankar med. Det är lite tungt nu, grejer jag inte kan påverka, alls, men som jag måste leva med. Och sen stora förändringar på g över huvudtaget, tur att jag har mina nära och kära!


Promenad

Vi fortsätter vårat promenerande, än så länge har vi gått två mil i veckan sen nyår! Känner mig rejält stolt över att faktiskt ha upprättat ett så realistiskt, motiverande och givande mål!
Nu börjar jag känna hur mycket mer jag orkar än förut dessutom.
Denna sträckan gick jag aldrig snabbare än 55 min förut, hade väl kunnat men det var verkligen inte ett tempo som kändes bekvämt i kroppen.
Nu gick jag denna 4 km långa promenad i tio cm snö på oplogad väg i tre av fyra km och det på 45 min! Riktigt nöjd.


Tisdag

Nu ligger vi och slappar i soffan, Melwin sover och jag tittar tv.
Men idag har vi riktigt hållt igång. Först babyrytmik, fika och mys på öppna förskolan. Sen åkte vi till Johans jobb där Melwin däckade på golvet, och till slut lunch hos Johans mormor.
Därmed har vi rätt att ta det lite lugnt nu :)


Nya mål

Det är dags att förändra en del saker i mitt liv, jag tänker börja plugga, är klar med mitt förra jobb, vill mycket mer med mitt liv! Så nu ska jag läsa upp en kurs sen söka högskolan och hålla tummarna att jag kommer in! :)
Dags att trygga denna lilla mannens framtid!


Brasa

Har varit ute och gått drygt en mil så nu värmer jag mina frusna fötter, en brasa är nog det mysigaste som finns! :)


Första paret stövlar

Igår så hade jag tröttnat, jag klättrade på väggarna hemma med tanke på att förutom ett besök på vårdcentralen så har jag och Melwin varit hemma i sjukstugan sen i lördags eftermiddag, så vi åkte hem till mamma och hade en mycket trevligare dag än på länge. :)
Lugnt och skönt men med sällskap.
Sen åkte jag och Johan till Hova och köpte ett par stövlar till lilleman hos en jag känner sen gymnasiet, riktigt fynd, och vad söta de är eller hur? :)
Men nu väser det när jag andas, jäkla hosta!


Vad tycker du?

Vad är kärlek för dig? Väldigt intressant frågeställning! Vad har du för värderingar för ett förhållande?


Sötvarning

Vi brukar leka tittut med Melwin titt som tätt och nu när vi ligger i sängen så gömde han sig bakom täcket, la huvudet på sne så han såg mig och världens största flin och så höll han på så, fram och tillbaka bakom täckeskanten.
Och när jag börja säga -var är Melwin? -TITTUT
Så va lyckan total och han skrattade högt.


Pyjamasmys

När man är liten och sjuk är det underbart att ha en saccosäck att mysa ner sig i :) bra julklapp från farmor helt klart!


Våtservetter

Nån mer förälder som tycker att det är en jäkla skillnad på olika våtservetter?
Liberos är ju svindyra, men bra. Därför köper jag inte dom, snåljåp ;)
Men på billighetsmärkena har jag märkt att visa luktar alldeles för mkt parfym, vill ju inte att min sons rumpa ska vara som en parfymbutik ;)
Vissa är så tunna att du behöver 2-3 st för att inte bajset ska gå igenom, blir både ohygieniskt och dyrt!
Vissa kan du inte dra upp ur paketet utan att alla våtservetterna följer med upp som nån jäkla svans.
Sen finns det dom som är lagom våta, rengör bra, luktar inget, och kommer upp en och en utan att kosta skjortan.
Bland de bra tycker jag bland annat Ica basic placerar sig samt gunry och paketet på bilden.
Vad gillar du bäst? :)
Kanske tvål och vatten?


Sjukstugan fortsätter

Ännu en dag i soffan, Melwin har feber trots Alvedon, hosta, snuva och detta medför ett jäkla humör och han vill vara nära, vilket jag förstår så därför hänger vi här vid TVn och väntar på hans tid på vårdcentralen.


Blåbärsfrossa


Hemmasöndag!

Vi börjar sakta men säkert må bättre här, jag har än så länge inte åkt på nån magsjuka men än är ju tyvärr inte inkubationstiden förbi. Johan är bara trött och ont i magen idag. Melwin däremot har jobbig hosta och snuva så jag fick ringa 1177 igår, fick lite råd hur jag ska underlätta för honom.
Nu har jag precis städat övervåningen, dammsugit soffan och under sängen och nu ska jag strax ta tag i dammsugningen på nedervåningen också. Sen är det bara lite tvätt som ska hängas, disk som ska in i maskinen och hunden behöver en promenad.
Sen kan jag joina mina sjuklingar i soffan.
Håll tummarna för att jag ska få vara frisk! :)


Löfwings ateljé!

Hemma igen. När vi bara skulle lämna bilen hemma förut åkte Johan på magsjukan också så jag och Melwin fick åka själva med mamma och pappa men det var trevligt iaf. Synd bara att det förmodligen är en tidsfråga innan jag är magsjuk också :/


Vinterpromenad

Vi är på väg till löfwings ateljé idag så därför tog jag tillfället i akt i det underbara vädret att gå in till stan så fick Johan plocka upp mig och Molly på vägen. :) 6 kilometers promenad avklarat idag också!


Cupcakessemlor

Igår satt jag och läste lite bloggar och sprang hos bli min jäst på ett recept på dessa godingar, cupcakes som blir som en semla med mandelmassafyllning och utspritsad grädde. Då jag inte hade nån sprits här hos mamma och pappa så nöjde jag mig med att klicka på grädden :)

Recept
Muffins
4 ägg
3 dl socker
100 gram smör
1 dl mjölk
4 dl mjöl
1 nypa salt
2,5 tsk bakpulver
2 tsk stött kardemumma

Mandelmassa
Grädde

Gör såhär
1: sätt ugnen på 200 grader.
2: vispa ägg och socker pösigt.
3: smält smöret, när det är färdigsmält drar du bort kastrullen från plattan och häller i mjölken. Tillsätt i äggblandningen.
4: blanda de torra ingredienserna i en separat bunke och sikta i det i smeten, blanda i det med en slickepott.
5: ställ ut muffinsformar i en muffinsplåt och fyll till 2/3, in i mitten av ugnen i 12-15 min.
6: provstick muffinsarna, den ska va torr när de är klara.
7: låt svalna.
8: blanda ut mandelmassan med lite grädde.
9: skär loss ett lock på muffinsarna.
10: gröp ur lite i muffinsarna som du fyller med mandelmassa.
11: spritsa eller klicka på grädden.
12: på med locket och sikta över lite florsocker!


Fredagsmys


Dagens promenad

Tillbringar kvällen och natten hos mina föräldrar i mariestad med min lilla familj. Jag och Johan har varit ute på skogspromenad som synes på bilden, halt var det, rena isgatan ibland därav att 6 km tog såpass lång tid :)
Nu har jag nyss gjort muffins till min cupcakessemla som jag ska bjuda på ikväll. Ska bara fylla med mandelmassa och grädde så är det klart. :)
Hur fredagsmyser ni?


Varning för ras

"Solen står högt över taken och vinden har vänt, isen har smält. Det luktar som vår!"


Kaffe

Härliga soliga fredag!
Idag verkar, peppar peppar, allt vara som vanligt. Så medan Melwin leker med ett kuvert så dricker jag kaffe och njuter av att slippa allt merjobb en magsjuka ger.

Tänkte ta en lång promenad i solen men först städa av hemmet, jag menar diskmaskinen är väl lockande i jämförelse med två timmars solpromenad? ;)


RSS 2.0