Cricke!

Jag ritar, hellre än bra ibland. Men här är i varje fall senaste alstret. Fridas häst cricke :)


Lille katt!

Sen vi fick Melwin hittar man våran katt, Selma på lite alla möjliga ställen som är hans, babysittern, skötbordet, lekfilten, babygymmet. Ja lite överallt :)


Gårdagen i bilder!

Igår var det skördefest i Mariestad så hela staden för en gångs skull levde upp :)


Sega kolarutor!


Chloé!

 
 
Satt och tittade igenom lite gamla bilder från den tiden då jag hade min häst, 2001-2010 var hon i min ägo, världens finaste verkligen, och jag ångrar inte att jag sålde henne, men jag inser verkligen hur lycklig jag var som hade henne under mina tonår. 
På min underarm sitter en hyllningstatuering till henne dessutom! Ett timglas, hennes namn och så ett citat från Winnerbäck "här finns du kvar". Timglaset för att oavsett hur mycket tid som rinner och så länge jag har tid kvar så kommer hon finnas kvar hos mig. Ja jag blir tårögd bara av att tänka tillbaka. Älskade vän!
 
 
 

God morgon!

Har precis vaknat till hemma hos mamma och pappa och tittade ner på mina två älsklingar som ligger på en sån där tjock och skön luftmadrass på golvet bredvid mig, vi alla får inte plats i en 90 säng haha. Så ligger dom såhär gosigt och sover så gott!
Som jag älskar min familj!


Fredagsbio!

Ikväll har vi barnvakt i form av mina föräldrar och vi själva tänker gå på bio för det va nämligen så att Johan vann en tävling i helgen där man skulle gissa kossans vikt. Han va bara 13 kg ifrån rätt vikt på kon, inte illa pinkat. Och vinsten var biobiljetter så då unnar vi oss en kväll för oss själva.
Vi ska se hypnotisören, efter keplers bok. Hoppas den är bra nu! :)
Ha en jättebra kväll alla!


Friday I'm in love!

Åh kan inte vänta till Johan kommer hem, han har fått en rolig överraskning på posten! :D
Så får vi se om mina planer för kvällen går i lås eller vad han tycker.
Idag har jag roat mig med att tvätta, betala räkningar, sett på film och ritat!
Lite sån där allmän slapp hemmadag.
Härliga fredag :)


Recept macroner

Antar att ni vill ha recept på godingarna också. Jag använder mig av detta.

100-110 gram äggvita (ca 3 st)
100 gram mandelmjöl
4 msk strösocker
200 gram florsocker

Gör såhär
1: ställ fram äggvitorna några timmar i förväg så de blir rumstempererade.
2: sikta mandelmjöl och florsocker och blanda ihop de båda noga.
3: vispa äggvitorna, när de börjar skumma så tillsätter du strösockret. Vispa tills den är vit och glansig och precis går att vända upp och ner.
4: vänd försiktigt ner mandel/florsockerblandningen med en slickepott, rör så lite som möjligt men ändå noga!
5: tillsätt färg om du vill ha det, i dessa bruna har jag siktat ner kakao. Det man ska tänka på är att helst inte använda karamellfärg, pulverfärg är att föredra åtminstone.
6: spritsa med en rund tyll upp macroner som är stora som en femkrona.
7: slå några gånger under plåten, jag slår mot golvet.
8: låt plåtarna vila minst en timme (viktigt), sätt på ugnen på 150 grader ungefär tjugo min innan första plåten ska in.
9: grädda i mitten av ugnen 10-15 min, titta till dom regelbundet. Mina är gräddade i en kvart men kolla ordentligt.
10: låt svalna, dra helst av pappret från plåten.
11: fyll med valfri fyllning. Tex smörkräm med lämplig smak, nutella funkar också kanon.

Njut!


Höstmarknad!

Har varit i Mariestad på höstmarknad idag med knallar och massor av folk.
Lite mysigt att gå runt där och titta på allting, var där med min mamma och mormor, Melwin och min brorsdotter.
Hittade lite fint material att ha när jag gör blommor till tårtor samt att Johan tydligen inte är nöjd med att jag bakar såpass ofta som jag gör för han beställde kokostoppar.
Estrid (lilltjejen) hade iaf stenkoll på Melwin, gulliga unge :)


Lyckas med dina macroner!

Jag har själv läst tips efter tips för att lyckas med macroner, och nu har jag sammanfattat de tips jag tycker fungerar.

*väg alla ingredienser noggrant, jag vägde till och med äggvitorna, de kan ju faktiskt variera i storlek. Så har du ingen hushållsvåg, köp en!
*använd rumstempererade ägg, gör att macronerna blir slätare.
*låt macronerna vila på plåten innan du skjutsar in dom i ugnen, minst en timme, så torkar dom lite.
*slå under plåten när du spritsat ut macronerna, då försvinner eventuella luftbubblor, jag knackade plåten i golvet några gånger.
*sikta både mandelmjöl och florsocker.
*vispa marängen så mjuk som möjligt, så fort det går att vända skålen utan att innehållet åker ur, sluta vispa.
*om möjligt använd helst pulverfärger framför karamellfärger.
*och sist men inte minst läs receptet noga!

Lycka till!


Lax i ugn

Dagens middagstips blev pressad potatis med lax och citronsås i ugn :)


Macroner!

Dessa komplicerade små franska underverk, jag har försökt en gång innan och då blev det betydligt sämre resultat. Inför denna gången har jag läst på på olika bloggar och fann ett hyfsat enkelt sätt att lyckas!


Pågående projekt!

Detta fina skåp med mindre fina furunyans håller just nu på att få en makeover och ska sedan få bosätta sig i vårat kök!
Det är ett skåp min farmor hade från början, sen ärvde mamma och pappa det och nu ska det gå vidare till vårat hem.
Tror ni vi lyckas göra nåt snyggt av det?


Söndermarken jagar mig men jag är inte där!

Det finns en musiker jag avgudar på alla sätt och vis, hans texter slår mig med full kraft rakt in i hjärtat och får mig att tappa andan på många sätt, låter säkert sjukt men andra winnerbäckfans förstår det vet jag att dom gör.
Älskade Winnerbäck, sluta aldrig skriva, sluta aldrig dela med dig, för din musik är den som får mig att hitta hem när jag är vilsen!
 

Kasslerlåda!

Ikväll har vi ätit något riktigt mumsigt, kassler i ugn med ris, resterna från trattkantarellsoppan och ost på toppen, smidigt att göra och supergott!


Höstdag

Varit hos mamma idag, ätit lunch, handlat och lite sånt.
Så var vi hos mammas kusin och plockade äpplen till äppelmoset som ska göras här framöver.
Slänger in en bild på vårat hyfsat nya och fina köksbord också.


Den vackraste stunden i livet var den när du kom

14e maj 2012 för alltid en av dom bästa dagarna i livet, allt annat bara försvann <3


Maränger med nutella!

Detta blir så gott, fint och lite lyxigt och gör du dom i caféstorlek så är det en alldeles utmärkt gåbort-present i lite fin inslagning.

Recept
3 äggvitor
1,5 dl socker
3 msk nutella

Gör såhär
1: sätt ugnen på 150 grader.
2: vispa äggvitorna och sockret tills det har en fast konsistens.
3: smält nutellan i micron, cirka en halv minut.
4: vänd ner nutellan i marängsmeten. Rör inte för mycket.
5: in i mitten av ugnen i 12-15 minuter beroende på storlek på marängerna.
6: sänk till 80 grader i en timme.
7: stäng av ugnen och låt marängerna stå kvar en timme i avstängd ugn.

Färdigt!


Trattkantarellsoppa!

Hade svärmor över på lite måndagsmiddag nu i eftermiddag/kväll. Och i och med fyndet av trattisar vi gjorde igår så gjorde jag i ordning en trattkantarellsoppa, bilden är något missvisande då jag glömde att fota innan maten så fick lägga upp en portion efter middagen och då hade soppan tjocknat lite väl mycket, så tänk er bilden något mer flytande!

Receptet är på en höft sådär
Vatten ca 1 liter
Mjölk ca 5 dl
Grädde ca 1,5 dl
2 grönsaksbuljongtärningar
Mjöl till redning
1,5 liter trattkantareller (går med mindre med)
1 gul lök

Gör såhär
Smält smör, finhacka löken, fräs svamp och lök en liten stund.
Häll på mjölk och grädde, späd på med vatten allt eftersom. Ha i en buljongtärning åt gången.
Koka ihop en stund och smaka av då och då.
Krydda med lite vitpeppar och salt om det behövs.
Red såsen mot slutet.
Servera med nåt gott bröd.


Storstäd!

Har sett dammtussarna hopa sig i huset ett tag nu så idag satsar jag på storstäd av hela huset innan Johan kommer hem från jobbet så blir han förhoppningsvis glad och förvånad när han kommer hem!


Pasta carbonara!

En klassiker hos många, och så fruktansvärt gott!

Recept
3 paket bacon
1 rödlök
5 dl matlagningsgrädde
200 gram riven ost, smakrik helst parmesan.
3 äggulor
Persilja

Gör såhär
1: sätt på pastavatten, salta.
2: värm upp stekpannan, klipp ner baconet i valfri storlek.
3: Hacka rödlök och fräs den med baconet.
4: häll på grädden, koka i några minuter.
5: dags för osten, när den smält ner i såsen så smaksätter du med salt och peppar.
6: häll av vattnet från pastan när den är klar, häll såsen över pastan och blanda ner äggulorna.
7: koka ihop nån minut sen är det färdigt att servera med en nypa persilja över!


Knäckäppelpaj!

Denna paj gör jag oavsett om det är äpplen, hallon, rabarber eller vilka bär eller frukter som helst. Och den går alltid hem oavsett ålder på den som ska äta den.

Recept
Äpplen, eller valfri frukt eller bär
150 gram smör
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 dl socker
0,5 dl sirap
0,5 dl grädde
0,5 tsk bakpulver

Gör såhär
1: sätt ugnen på 175 grader.
2: smörj formen, skala äpplena och skiva dom, lägg ut dom jämt i hela formen.
3: smält smöret.
4: blanda i övriga ingredienser i smöret
5: stryk ut blandningen på äpplena.
6: in i mitten av ugnen i 30 min tills pajen fått fin färg.

Njut!


Plockat massvis med trattkantareller!

Gick tipspromenad i skogen i förmiddags och såg en del trattkantareller, så vi chansade och åkte till samma ställe i lugn och ro nu på eftermiddagen, och hittade en hel gekåskasse med trattisar på en halvtimme på 50 meters promenad, så vi fick dessvärre lämna mängder kvar!
Åh vilken känsla. Värre blir det med rensningen imorgon.


Fullt upp!

Igår var en såndär dag då jag lät bloggen vara till fördel för min familj. Vi började dagen med lite sagostund, sen mysfrukost, vidare på klädbytardag där vi gjorde några fynd både i leksaksväg och klädesväg till Melwin.
Sen åkte vi till uddetorp som hade öppet hus, skolan där jag gick mina tre gymnasieår!
Efter det följde besök hos farmor, Johans mamma alltså, sen vidare till en kompis och tillslut däckade jag i soffan hemma.
Hoppas ni hade en fin dag :)


Fredagsmiddag!

Pepparbiff, ugnsrostad potatis, morot och rödbeta samt bearnaisesås.
Och en alldeles perfekt kladdig kladdkaka med grädde och hallonsås.
Ljuvligt gott!


Städhjälp!

Har hjälpt min mamma och pappa att städa deras tvättstuga idag, sånt där projekt man låter bli tills det är absolut nödvändigt. Men så bra det blev!


Tinas, jättegott kryddpåse!

Som ni kanske såg i inlägget igårkväll så testade vi att använda Tina Nordströms kryddblandning, jättegott, för köttbullar.
Och vilken smak det blev på köttbullarna, underbara! Så är du som jag och tycker det är svårt att få kryddningen bra på rå köttfärs innan stekning, testa. Det var lovely!


Fruktsallad

Har gjort en fruktsallad på äpple, päron, kiwi, apelsin, banan och vanilj!
Serveras med en klick grädde, testa lite mörk riven choklad överst också!


Barnmatspuré

Har ägnat kvällen i köket ihop med Johan, gjort barnmatspuré, hemmagjorda köttbullar och potatis till oss och sen ikväll ska jag se på "hela Sverige bakar" på sjuan.
Tills dess ligger jag på min spikmatta och låter trötta muskler bli lite mjukare.
Hoppas alla andra har en bra kväll också!


Smakfull vildsvinsgryta!

Denna rätt blev vi bjudna på hos min goda vän Daniel för några veckor sen, löjligt gott!


Bambinotävling

Har du som jag ett barn som precis börjat äta kan tävlingen som denna tjejen anordnar vara något för dig:
http://annatengelin.blogg.se

Dessutom har bambino riktigt bra grejer så jag hoppas jag vinner :)


Recept pitekaka

Jag la ju upp bilder på en nybakad pitekaka, ett recept jag blev tipsad om, mig veterligen har jag aldrig ens smakat själv innan.
Och det var både lättbakat, gott och ja gör detta helt enkelt, blir ju mycket, dvs räcker till många och dessutom krävs bara ett ägg!

Recept för långpanna
100 gram smält margarin
4 dl socker
1 ägg
8 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk

Fyllning
200 gram margarin
3 dl havregryn
2 dl socker
3 tsk kanel

Gör såhär
1: Ugnstemperatur 225 grader.
2: Smörj och bröa ( jag brukar använda mjöl istället för ströbröd på alla kakor) långpannan.
3: Smält margarinet och låt svalna.
4: Vispa samman ägg och socker.
5: häll i mjölken i det svalnande margarinet.
6: blanda samman de torra ingredienserna och blanda sedan i det i ägg och sockerblandningen.
7: tillsätt margarin och mjölken och vispa samman till en smidig smet. Häll i långpannan.
8: smält margarinet till fyllningen, blanda sedan i övriga ingredienser i kastrullen.
9: bred över smeten överst i långpannan.
10: kör in i ugnen i 10-15 min, tills kakan stannat.

Ät och njut!



Årsdagspresent!

I vintras firade jag och sambon ett år och då fick han en upplevelsepresent, han skulle få köra Lamborghini. Och idag var vi iväg till Landvetter och gjorde det, och jag kan säga att det var väldigt lyckat. Han var minst sagt nöjd efteråt. :)


Pitekaka!


Höstdekoration

Jag har precis dekorerat vårat köksbord med pumpor och en mine-skål. Och så bra det blev, krävs inte mycket för att få höstkänslorna in i hemmet.


Dagen i bilder


Ost och skinkpaj!

På Melwins dop bjöd vi på olika pajer, sju sorters kakor och tårta, ett riktigt kalas. Här har vi den ens sortens paj, ost, skinka och purjolök plus äggstanning. Behöver inte va så mycket mer komplicerat än så.

Har försökt blogga hela dagen men min app har dessvärre krånglat.


Daniels tårta!

Daniel, en av mina bästa vänner fyllde 25 för några veckor sen och ville inte alls firas. Men hans flickvän Johanna bjöd in oss i alla fall, och tårtan var hans present från oss. Den blev både god och fin, fick massor av beröm.
Det är chokladbotten, med en av tre delar i lite kladdigare stuk. Fylld med hallonmousse och vaniljmousse. Spacklad med oboysmörkräm och täckt med marsipan. Figurer i marsipan!
Allt hemmagjort av mig.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-1/3902965/images/2012/pic_50582f029606ee7b1febc213.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-1/3902965/images/2012/pic_50582f1f9606ee7b1febc215.jpg" class="image">


Soppa!

Slängde ihop en snabb middag när vi kom hem, hade inte mycket tid och det här tar tio minuter sen sköter det sig själv på spisen.
Du behöver potatis, morötter, falukorv, purjolök och grönsaksbuljong. Så kokar du ihop det med lite kryddor och ja på en höft blir det riktigt gott!
Min sambo var tveksam innan maten var klar men det fick med beröm godkänt!


Min fina!

I en mammas blogg får man ha med lite såna här höjdpunkter också! Melwin tittar på våran katt Selma istället för att bry sig om mamma och gröten. Min fina kille, så roligt att se hur han blir mer och mer med för varje dag.
Men det har sagts av föräldrar i alla tider, jäklar vad fort tiden går! På gott och ont.


Passande i vårat kök!

Då jag som bekant bakar, och helst tårtor, och min sambo är "bonde" i hjärtat åtminstone så passade dessa bilder underbart bra i vårat kök! Roliga är dom också!


Guldkant på söndagen!

Jag och min sambo tycker båda två att vuxentiden är viktig, att det inte bara blir bebissnack hela hela tiden, även fast våran son är det viktigaste i våra liv.
Men i våran sons liv är vi det viktigaste och därför gäller det att vårda relationen så han förhoppningsvis om allt går som vi tror och vill får växa upp med båda sina föräldrar.
Ikväll blir det glas Morbergs vita, underbara, bästa, ja allt annat vin känns meningslöst i jämförelse, det här vinet är livsnjutning! Till det x-factor och Beck, ja så avslutar vi veckan iaf.


Torskrygg i ugnen!

Häromdagen lagade jag och min mamma lunch ihop, så enkelt och så gott.
Torsk, helst torskryggen, purjolök, tomater, smör och skjuts in i ugnen med lite salt och citronpeppar!
Torsken blev så fin att den bara föll i bitar och till det åt vi kokt potatis och lite kokta morötter och blomkål.
Enkelt och supergott!


Skördefest hajstorp!

Är på väg hem från skördefesten i hajstorp utmed Göta kanal. Fanns massor av fina hantverk, fick en del idéer på saker jag ska testa att skapa och även att baka. Funderar på något med pumpa nu när det är såna tider, tål att funderas på.
Men vi köpte något väldigt gott, lappkaka med en lyxig tivedsskinka som smakar som skinka ska smaka.
Ska se om jag kan baka lappkaka nån dag, för det med riktigt smör var lovely!


Min förra häst!

I nio år hade jag världens finaste häst, så henne har jag målat av om och om och om igen :) här är en av skisserna!


Kryddstekta äpplen med kanelglass!

Finns väl inget som är så gott som hemmagjord glass? Och i och med att sambon är ute på äventyr ikväll så bestämde jag mig för att tillbringa lördagskvällen hos mamma och pappa som äger en glassmaskin så bestämde jag mig för att testa en ny dessert, och så gott det var! Testa säger jag bara.

Kanelglass
1,75 dl grädde
35 gram socker
2 äggulor
1/2 vaniljstång
1 tsk kanel

Gör såhär
1: vispa grädden.
2: vispa äggulor, vanilj, socker och kanel fluffigt.
3: blanda ihop grädden med övriga ingredienser.
4: kör i glassmaskin. Har du inte någon maskin, ställ in i frysen i en låda och rör om en gång i timmen så blir det trevlig konsistens.

Kryddstekta äpplen
5 äpplen
2 msk smör
2 msk brun farin
2 tsk stötta kardemummakärnor.
2 msk nypressad citronsaft

Gör såhär
1: kärna ur och klyfta äpplena. Låt skalet vara kvar.
2: värm upp smöret i en stekpanna. Lägg i äppelklyftorna, stek dom några minuter.
3: blanda i övriga ingredienser. Låt sjuda tills äpplena är mjuka.

Servera allt tillsammans och njut!


Frosting till cupcakes!

Det kan va svårt att få till en bra frosting, som både smakar gott, har en bra konsistens och ändå inte är för hård att spritsa ut.
Jag har två recept som jag tycker är riktigt bra.

Chokladfrosting
300 gram florsocker
75 gram rumstempererat smör
40 gram kakao
100 gram cream cheese

Gör såhär
1: mät upp florsocker, smör och kakao, vispa på medelhög hastighet med elvisp. tills det är helt blandat.
2: Blanda i färskosten och vispa på medelhög hastighet i cirka fem minuter.
3: vispa inte längre än så, då blir den lätt rinnig. Kan vara lite hård att få ur spritsen, men det blir ett fint resultat.

Citronfrosting
75 gram rumstempererat smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
100 gram cream cheese

Gör såhär
Vispa smöret med elvisp i cirka fem minuter, tillsätt florsocker, vaniljsocker och citronsaft, vispa tills det är en smidig konsistens. Tillsätt färskosten och vispa till allt är blandat.
Denna är något lättare att spritsa ut men ger även den ett snyggt resultat.

Lycka till nu!


Mysig picnick i det gröna!

Det krävs inte så jättemycket för lite guldkant på vardagen, en hembakt baguette och några cupcakes, saft och en alldeles underbar familj. Och så en fin utsikt förstås!


Kantareller!

Var man än går i skogen nu tycker jag att man springer på det gula guldet. Och det är en av fördelarna med sommaren som har varit. Att kantarellerna trivs så bra. Jag har dessutom tur som har en gudasnäll pappa som gillar att plocka men gillar att ge bort sin skörd efteråt ibland.
Vad man kan göra med gulingarna är egentligen bara fantasin som sätter gränser för. Kantarellpaj är en stor favorit hemma hos oss iaf. Eller bara smörstekta på en kvällsmacka, åh vad gott det är!
Se så ut i skogen med er, börjar dessutom komma trattkantareller nu och när jag har hittat tillräckligt med såna har jag ett recept på trattkantarellsoppa som jag vill prova på!


Cupcakes!


Plommonkaka!

Precis som med äpplena så är ju även plommonen mogna ute på träden nu och då kunde jag inte låta bli att baka en plommonkaka!

Ingredienser
8 mogna plommon
Går även att använda nektariner, körsbär, blåbär eller hallon, lite beroende på vad du har
100 gram smält smör
2,5 dl socker
2 dl vetemjöl
Florsocker att pudra över

Gör såhär
1: smörj och bröa en form.
2: smält smöret. Ställ åt sidan och låt svalna.
3: vispa ägg och socker poröst.
4: tillsätt smöret.
5: och till sist blandar du i mjölet.
6: kärna ur plommonen och skär dom i fjärdedelar på längden.
7: lägg dom i en cirkel eller huller om buller i botten på formen.
8: häll över smeten.
9: grädda i 35 min i 175 grader långt ner i ugnen.
10: låt svalna innan du stjälper upp kakan och pudrar över florsocker.

Ät och njut!


www.buppabrand.se

Jag är med och tävlar hos spiderchick, om en helt fantastisk åkpåse från www.buppabrand.se :)
Passa på du med!


Somrig tårta!

På midsommarafton hade min mamma smällt på stort och gjort denna vackra somriga tårta.


Babymassage!

Idag har vi varit på öppna förskolan i skara för andra kurstillfället av babymassage, och både jag och Melwin fullkomligen älskar det. Han ligger och pratar och myser och jag har kommit på mig själv båda gångerna med att verkligen koppla bort allt annat när vi är därinne.
Så får ni möjlighet att gå en babymassagekurs, ta den! Det är verkligen underbart.


Bloglovin!

Glöm inte att lägga till bakmamman på bloglovin!

Bild från när jag gjorde en tårta med vildsvin!


Räkmackornas rolls royce!

Igår var jag och Melwin hos min mamma och mormor och blev bjudna på räkmacka, eller ja Melwin fick bara titta på medan vi andra åt. Livet är orättvist som liten bebis.
Men får ni möjlighet, gå in på fiskaffären i Mariestad och köp denna ljuvligt goda skapelse!


Äpple och vaniljkrämspaj

Nu när äpplena börjar mogna överallt så måste man nästan passa på att göra nåt gott med dom, om någon vecka ska jag, tillsammans med min mamma och mormor göra äppelmos, men i helgen passade jag på att göra dessa ljuvliga pajer i portionsformar, blir mycket lyxigare då.

Receptet räcker till fyra minipajer
Deg
100 gram smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
1 ägg

Fyllning
4 äpplen
2 portioner kokbar marsán

Gör såhär
1: blanda alla ingredienser till degen i tex en matberedare, tills det blivit en smidig deg.
2: tryck ut degen ända upp på kanten i smorda portionsformar.
3: ställ in i kylen en stund medan du förbereder äpplen och vaniljkräm.
4: koka vaniljkrämen enligt anvisningar på paketet. Går givetvis att göra egen vaniljkräm också. Ställ åt sidan en stund.
5: skala, kärna ur och skiva äpplena tunt.
6: ta formarna ur kylen och lägg i äpplena jämnt i dessa, innan sista lagret äpplen strö över kanel, lägg på en fjärdedel av krämen du kokade i varje portionsform och till sist garnera med några äpplen till på toppen och lite kanel ovanpå.
7: In i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, 200grader.

Riktigt mumsiga!


Bonde söker fru

Sitter och gosar med en sovande pojk till bonde söker fru. :)


Jordgubbstårta


Nu när jag inte har haft bloggen så länge så finns det ju trots allt saker jag har bakat innan bloggen blev till, tro det eller ej.
Till Johans födelsedag i somras så slängde jag ihop en tårta som blev mycket uppskattad och tog slut till sista smulan.
En vanlig sockerkakstårtbotten som jag fyllde med jordgubbssylt, glasscreme och garnerade med grädde och jordgubbar. Så enkelt som det kan bli men ändå underbart gott!
 
Kram bakmamman!

Babyconverse!

Har hittat en underbar kvinna som virkar små converse till bebisar! Och jag älskar Melwins små skor, som synes på hur många par han har. :)
Sen är hon prisvärd också.
Så om du inte har en bebis själv så kan det vara en utmärkt present till en nyfödd tex.

Kolla in Lenas babyskor på Facebook. :)

 


Stunder att vara sig själv

Jag har nog en kreativ ådra i mig, känner äkta tillfredsställelse av att ha en penna i handen och se något växa fram på ett blankt papper, ofta säger det mycket om personen som håller pennan, vad det är som tillslut blir resultatet.
I mitt fall ritar jag gärna för att samla tankar, få en stund för mig själv och för att känna mig nöjd över vad jag presterat.
Sen, ni som känner igen en Winnerbäcktext när ni ser den ser nog varifrån jag funnit min inspiration till just den här skissen. :)



Min första tårta i sugarpaste!

Till Melwins dop ville jag testa något nytt, mer komplicerat och finare än jag gjort i bakväg förut - resultatet har väckt en riktig passion för att göra fina tårtor mest hela tiden!

Ljusa tårtbottnar, fyllda med hallonmousse, glasscreme och lemoncurd! Spacklad med smörkräm och täckt med sugarpaste, dekorationer i sugarpaste.

Kram bakmamman!


Babycafé

Kom nyss hem ifrån familjecentrum, där dom anordnar babycafè på öppna förskolan varje tisdag förmiddag i Götene. :)
Melwin tyckte att det var jättespännande med alla andra barn, dom större kunde ju nästan gå till och med ;) Stora ögon från min lilla kille då.

Apropå Melwin, han är min högt älskade son som föddes i maj, snart 4 månader gammal, och jag fullkomligen älskar att vara hans mamma.

Melwins föräldrar är jag, Anna. Och min sambo, Johan, där har vi våran lilla familj. Eller vi får ju självklart inte glömma Molly, våran vakthund, skulle förmodligen pussa ihjäl eventuella rånare framför att försvara oss. Och Selma, lilla huskatten som nyligen fått bli utekatt men som ändå håller sig runt huset, till min glädje så slipper jag oroa mig för henne.

Sen två veckor innan Melwins födsel bor vi i ett hus vi hyr på landet, med hästar utanför fönstret. Kan beskrivas med ett ord - idyll!

Det var lite om oss, hoppas att ni vill fortsätta följa bloggen! :)

Kram bakmamman!


Måndagsmiddag

Ligger i soffan nu efter att ha ätit middag med min sambo.
Har även gett min son potatis för första gången i hans liv, verkade populärt ;)

Eftersom jag gjorde clotted cream till sconesen igår så lät jag det avgöra dagens middagsval, hade kvar en del av det i kylen.

 


Kassler i ugn:
Kassler (ca 400 gram)
Röd paprika
Majs
Purjolök
Clotted cream
Chilisås

 


Potatis

Rårivna morötter


Gör såhär:
1: skala potatis och koka
2: sätt på ugnen, 200 grader
3: skiva kasslern tunt.
4: lägg skivorna i botten på en ugnsäker form, jämnt fördelade över botten.
5: hacka paprika, purjolök och strö det jämnt över kasslern ihop med majsen.
6: blanda i några matskedar chilisås i clotted creamen (grädde+cremefraiche) och bred ut det över det andra.
7: sprid ut riven ost högst upp.
8: ställ in i ugnen tills potatisen är klar och osten fått fin färg.
9: klart att servera med rårivna morötter.

Både sambo och jag tyckte att det blev riktigt gott. :)
Hoppas ni har en fin kväll.

Kram bakmamman!


Afternoon Tea

Igår så kände jag för att göra något jag inte gjort på länge i bakväg, nämligen scones med diverse tillbehör.
Bjöd in mamma och pappa på afternoon tea och det blev riktigt lyckat!

 


Scones 12-16 bitar
8 dl vetemjöl
1,5 msk bakpulver
1 tsk salt
1 tsk strösocker
100 gram smör
2,5 dl mjölk
0,5 dl cremefraiche

 


Gör såhär:
1: blanda vetemjöl, bakpulver, salt och socker i en bunke eller matberedare,
2: ha i smöret i småbitar tills det blir finfördelat antingen med hjälp av fingrarna eller maskinen.
3: tillsätt mjölk och cremefraiche och blanda snabbt ihop degen.
4: kavla ut degen på en plåt med bakplåtspapper, cirka 1,5 cm tjockt. Kommer ej att täcka hela plåten.
Nagga lite lätt med en gaffel.
5: grädda mitt i ugnen, 250grader. 10-12 minuter.
6: ta ut runda scones antingen med hjälp av en utstickare eller ett glas.
7: servera varma med något gott te, smör, marmelad, ost och så kan man göra en förenklad variant av clotted cream som dom äter till scones i sconesens hemland, England.

Clotted cream
3dl vispgrädde
1dl cremefraiche


Gör såhär
1: vispa grädden hårt, nästan till smör.
2: blanda i cremefraichen i grädden.
3: klar att servera!

Detta blir gudomligt goda scones! Nästa gång du ska ha tebjudning satsa på såna här!

Kram bakmamman!



Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.


RSS 2.0