Frökex

Nu har jag bakat nåt som är nyttigt rakt igenom, passar även er som går på exempelvis LCHF.
Passade även på att baka ett till av de bröden jag bakade i början av veckan.

Recept
2 dl linfrön
1,5 dl sesamfrön
1 dl pumpakärnor
1 dl solrosfrön
Salt

Gör såhär
Blanda alla frön i en bunke. Täck med vatten och låt stå i kylskåp i minst 6 timmar. Då blir linfröna lite klistriga och binder samman alltihop.
Bred ut på en plåt. Salta efter behag och in i mitten av ugnen 125 grader, en timme, sänk sedan till 100 grader i cirka en timme, släpp ut fukten ur ugnen ungefär en gång per kvart.
Det ska va helt torrt när du stänger av ugnen, öppna ugnsluckan lite och låt stå så till ugnen har svalnat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0