Hembakt!
Har ägnat eftermiddagen i köket, diskat, bakat och donat.
Idag blev det en mjuk pepparkaka samt detta bröd med filmjölk och bikarbonat.
När du gör ett bröd med bikarbonat och utan jäst behöver du syrligheten i filmjölken för att aktivera bikarbonatet.
Recept
2 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
0,75 dl havregryn
1 dl linfrö
0,5 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2,5 msk brödkryddor
0,5 dl sirap
5 dl filmjölk
Gör såhär
Blanda samman alla ingredienser i en bunke.
Klä in formen i bakplåtspapper, häll i smeten och bred ut den jämnt i hela formen.
Strö över linfrön.
In i mitten av ugnen i 175 grader i 1 timme och 40 min.
Lättare blir det inte!
Kommentarer
Postat av: Bibbi
Vad det ser gott ut :)
Postat av: Anonym
Synd att man inte äter bröd!
Postat av: Veronica
glömde ju skriva att det var jag :P
Trackback